24 sty 2017

Nowy sposób na finansowanie produktów marki Röben

Zakup ceramiki budowlanej produkowanej przez firmę Röben sfinansujemy teraz Limitem Remontowym – innowacyjnym produktem bankowym Credit Agricole, jedynym takim na polskim rynku.

Budowa lub remont z wykorzystaniem ceramicznych materiałów budowlanych, które są trwałe, estetyczne i energooszczędne, to dobra inwestycja długofalowa. By ją sfinansować, inwestorzy mają do wyboru skorzystanie z własnych środków albo pożyczenie pieniędzy z banku. Dotychczas było to możliwe przede wszystkim w ramach kredytów gotówkowych oraz pożyczek hipotecznych.

Alternatywą lub uzupełnieniem dla tych rozwiązań jest Limit Remontowy, dostępny od niedawna w ofercie banku Credit Agricole. Ten innowacyjny produkt, łatwy do uzyskania i prosty w obsłudze, pozwoli sfinansować zakup dachówek ceramicznych, cegieł, pustaków bądź innych ceramicznych materiałów budowlanych marki Röben w kwocie do 80 000 zł bez uciążliwych formalności. – Nasza firma angażuje się w ideę budownictwa zrównoważonego i promuje wykorzystanie materiałów ceramicznych, które są naturalne, trwałe i bezpieczne – mówi Andrzej Meronk, Dyrektor Handlowy firmy Röben. – Z tych powodów inwestorzy chcą stosować produkty ceramiczne, ale nie zawsze budżet im na to pozwala. Sposób finansowania zaproponowany przez Credit Agricole to naszym zdaniem dobre rozwiązanie tego problemu – dodaje.

Czym jest Limit Remontowy?

Limit Remontowy łączy w sobie zalety systemów ratalnych – prostego w obsłudze kredytu ratalnego z niezależnością, jaką oferuje limit w koncie, czy też karta kredytowa. Łatwo go otrzymać, a formalności są ograniczone do minimum– nie trzeba nawet odwiedzać banku. Credit Agricole wymaga jedynie poświadczenia wysokości i źródła dochodu oraz dokonaniu pierwszego zakupu w momencie podpisywania umowy o Limit. Jego zaletą jest również dostępność.

By kupić produkty marki Röben, inwestor podpisuje umowę o Limit Remontowy w wybranej hurtowni budowlanej, współpracującej z firmą i bankiem. Lista punktów oferujących materiały marki Röben dostępna jest na www.roben.pl; lista sklepów i hurtowni budowlanych, w których dostępny jest Limit Remontowy znajduje się na: www.limit-remontowy.pl. – Produktu porównywalnego z Limitem Remontowym nie ma w ofercie żadnego innego banku w Polsce – Credit Agricole jest pionierem. Nasza propozycja ma wszelkie szanse, aby stać się rynkowym hitem  i zostać jedną z ulubionych form finansowania zakupów remontowo-budowlanych – podsumowuje Marta Grabowska, manager rynku w Credit Agricole Bank Polska.